کفش طبی چیست؟
کفش طبی کفشی است که با نقش حمایتی خود برای اصلاح ناهنجاریهای پا مانند صافی، انحراف، برخی از بیماریها و... مورد استفاده قرار میگیرد. در هنگام راه رفتن با کفشهای طبی هیچ درد و فشاری به پاها وارد نمیشود؛ ضمن اینکه به تدریج مشکلات پا نیز تا حدودی از بین خواهند رفت. کفشهای طبی دارای انواع و ویژگیهای متفاوتی هستند و در طرحهای کفش مردانه طبی، زنانه طبی و برای کودکان تولید شدهاند. اگر شما هم قصد خرید کفش طبی را دارید بهتر است که پیش از آن با مشخصات و ویژگی های کفش طبی و انواع آن آشنا شده تا در هنگام خرید کفش با مشکل مواجه نشوید.
مشخصات کامل کفش طبی
کفشهای طبی یکی از انواع کفشهایی هستند که هر فردی میتواند از آنها برای مکانها و مناسبتهای مختلف استفاده نماید؛ اما معمولاً افرادی که دچار درد یا مشکلاتی هستند، از آن استفاده میکنند. با پوشیدن کفش طبی میتوانید مشکلاتی از قبیل درد پا، آرتروز، مشکل در مچ پا، صافی کف پا، خار پاشنه، بیماری بونیون و... را درمان کنید. کفش طبی برای برطرف کردن هر کدام از مشکلات پا ممکن است کمی متفاوت باشد؛ اما در همه آنها مشخصات و خصوصیات مشابهی وجود دارند. از جمله ویژگی های کفش طبی میتوان موارد زیر را نام برد.
• برخورداری از پنجه پهن: جلو یا پنجه کفش طبی باید پهن و گرد باشد تا انگشتان پا بتوانند در فضای اضافه آن بهراحتی به بالا و پایین و طرفین حرکت کنند. پنجه پهن بهعنوان یکی از ویژگی های مهم کفش طبی، شرایطی را فراهم میسازد تا انگشتان پا به یکدیگر فشار وارد نکنند. عدم وجود این آزادی در کفشهای نوک تیز باعث ایجاد مشکلاتی از قبیل میخچه، انگشت چکشی، هالوکس والگوس و... میشود.
• پشتی سفت و محکم: پشت پاشنه پا باید محکم و سفت باشد. در صورتی که با فشار دادن انگشت شست روی این قسمت، پشتی کفش طبی فرو نرفت، به این معناست که پشتی آن محکم است.
• کفی قابل تعویض: کفشی را انتخاب کنید که بتوان کفی آن را در شرایط مختلف تعویض کرد. زمانی که پای شما دچار تعریق شده یا ورم کرده، میتوانید با تعویض کفی اندازههای داخل کفش را تغییر دهید.
• وجود قوس و شکل مناسب در کف داخل کفش طبی: یکی از مهمترین ویژگی های کفش طبی وجود قوس و برجستگی هماهنگ با قوس زیر پا در قسمت وسط و داخل کف کفش است. این برجستگی باید بهگونهای باشد که بتواند وزن بدن را در حالت تعادل نگه دارد. همچنین فرد با وجود این کفی احساس راحتی بیشتری خواهد داشت.
• مناسب بودن اندازه پاشنه کفش طبی: اندازه متعادل پاشنه کفش طبی باید بین 1.5 تا 3 سانتیمتر باشد. پوشیدن کفش با پاشنه صاف یا با پاشنههای بلند به هیچوجه توصیه نمیشود.
• نرم و یکنواخت بودن سطوح داخل کفش: سطح داخل کفش طبی را باید بررسی کنید. قوس موجود در کفی باید نرم بوده و سطح داخل آن یکنواخت باشد.
• مناسب بودن جنس رویه کفش: بهتر است که جنس رویه کفش بهگونهای باشد تا هوا در کفش جریان داشته و از تعریق پا جلوگیری کند. جنس رویه از ویژگی های کفش طبی است که در هنگام خرید باید به آن توجه نمایید. با کفشهای طبی با رویه چرم، تهویه داخل کفش بهراحتی انجام میگیرد.
• وجود زبانه و یقه نرم برای کفش: یقه کفش در اطراف مچ پا قرار گرفته و زبانه در زیر بندهای کفش قرار دارد. این دو بخش در کفش نیز باید از جنس نرمی برخوردار باشند تا آسیبی به کفش وارد نکنند.
ویژگی های کفش طبی
در هنگام خرید حتماً به ویژگی های کفش طبی دقت کنید. این ویژگیها به شرح زیر هستند.
• داشتن پاشنهای 1.5 تا 3 سانتیمتری
• پهن بودن قسمت جلوی آن
• متناسب بودن با عرض پا
• برخورداری از کفی انعطافپذیر و محکم
• راحت بودن پا در کفش بهعلت وسعت زیاد فضای داخلی آن
• هماهنگی قوس کفی پا در کفش و قوس پا
چه کسانی باید از کفش طبی استفاده کنند؟
از آنجایی که ویژگی های کفش طبی بسیار زیاد هستند، افراد بدون هیچ مشکلی در هنگام راه رفتن میتوانند از این کفشها استفاده کنند. کفش طبی برای افرادی با کف پاهای صاف توصیه میشود. پای صاف این افراد با پوشیدن کفش طبی به سبب داشتن کفی قوسدار، بهمرورزمان بهبود یافته و از بروز مشکلات بعدی جلوگیری خواهد شد. همچنین افرادی که دائماً از درد پاهای خود شکایت دارند یا افرادی که از درد در قسمت زانو تا پایین پاها رنج میبرند، با پوشیدن مداوم کفش طبی با بهبودی تدریجی مواجه میشوند.
همچنین افراد مبتلا به کمردرد یا کسانی که از وضعیت بدنی مناسبی برخوردار نیستند، میبایست از کفش طبی استفاده کنند. افزون بر آن ممکن است برخی از افراد بیشتر وقت روزانه خود را به ورزش و سرگرمیهای خاص اختصاص دهند؛ در این صورت آنها نیز باید از کفش طبی استفاده نمایند. راحتی و سبک بودن از دیگر ویژگی های کفش طبی است که باعث راحتی انجام فعالیتها و راه رفتن میشود. افراد با مشکلات زیر نیز باید از کفش طبی استفاده کنند.
• پای دیابتی
• خار پاشنه
• پینه و زخمهای پا
• گزگز شدن انگشتان پا و گرفتگی (نوروم مورتون)
• کف پای صاف یا خیلی گود
• پاهای متورم
• پاها با فرم بد انگشتان (هالوکس والگوس)
• درد زیر پنجه و انگشتان پا (متاتارسالژی)
انواع کفش طبی
کفشهای طبی در انواع مختلفی تولید میشوند که هر کدام از ویژگیهای خاص خود برخوردار هستند. از جمله این کفشها میتوان به موارد زیر اشاره کرد.
کفش طبی با زبانه پددار: اگر روی پاهای شما پینه یا تاول وجود دارد، میتوانید از کفش طبی با زبانه پددار یا بالشتکدار استفاده کنید. با پوشیدن این کفشها، از بروز فشار و مشکلات بعدی جلوگیری میشود.
کفش طبی دیابتی: این کفشها مخصوص پاهای حساس افراد دیابتی هستند. در تولید این نوع کفشها از مواد نرم، سبک و انعطافپذیری استفاده شده است. فضای اضافی در داخل کفش برای حرکت آزادانه بین انگشتان بسیار مناسب بوده و کفی داخل کفش طبی دیابتی سبک و انعطافپذیر است و در هنگام راه رفتن هیچ فشاری به پا وارد نمیشود.
کفش طبی مجلسی: این نوع کفش از پاشنه کوتاه و کفی سفتی برخوردار است. بیشتر کفشهای طبی مجلسی از جنس چرم یا از مواد سفت تهیه شدهاند.
کفش طبی ورزشی: یکی از ویژگی های کفش طبی ورزشی را میتوان کفیهای ضخیم آن دانست. بندهای چسبی موجود در کفش طبی ورزشی باعث ثابت نگهداشتن پا و کوشنینگ میشود که با نقش ضربهگیری از پا در برابر فشار و ضربه محافظت میکند.
صندل طبی: صندل مردانه طبی انتخاب مناسب برای استفاده در روزهای گرم سال است. این نوع کفش طبی از کفی ضخیم برخوردار بوده و اغلب برای جلوگیری از سرخوردگی و لغزندگی پا دارای بند چسبی یا سگک هستند. با پوشیدن آنها در هنگام پیادهروی تهویه هوا در پا بهخوبی انجام میگیرد.
کفش طبی اسلیپر: این نوع کفش مختص افرادی است که مچ پاهای خود را به سختی خم میکنند. در تهیه این نوع کفش از پشم گوسفند یا جیر استفاده شده است. همچنین کفی کفش طبی اسلیپر از جنسی مقاوم تهیه شده تا پا در هنگام استفاده و راه رفتن دچار لغزندگی نشود.
کفش طبی واکر: این نوع کفشها دارای کفی پهن هستند. کفش طبی واکر مخصوص افردی است که در هنگام راه رفتن نیاز به ثبات بیشتری دارند. از ویژگی های کفش طبی واکر میتوان به وجود ضربهگیر در آن اشاره کرد که از ایجاد فشار و ضربه به پاها و مفاصل جلوگیری میکند.
کفش طبی بوت: این نوع کفشها مختص افرادی هستند که در هنگام راه رفتن یا ایستادن به کمک و حمایت بیشتری نیاز دارند. کفش طبی بوت از یک کفی سفت، پاشنههای بلند، کوشینینگ یا ضربهگیر و همچنین یک عایق برای محافظت از پا در برابر سرما تهیه شده است.
کفش طبی برای کودکان: این نوع کفشهای طبی مخصوص کودکان بوده و از نظر شکل و اندازه کاملاً با کفشهای بزرگسال متفاوت است. کفی انعطافپذیر و محافظ در برابر ضربه برخی از ویژگی های کفش طبی کودکان هستند که در انواع مختلف چکمه، کتانی، صندل، کفش مجلسی وجود دارند.
مزایای پوشیدن کفش طبی مناسب
با پوشیدن کفش طبی مشکلات و ناهنجاریهای پای شما درمان میشوند و کمردرد و درهای ناحیه لگن بهبود مییابند. از مهمترین مزیتهای پوشیدن کفش طبی میتوان موارد زیر را نام برد.
• برطرفکننده درد پا: بهدلیل استفاده از موادی سبک، انعطافپذیر و... در تولید کفش طبی، در هنگام راه رفتن درد و فشاری را احساس نخواهید کرد.
• راحتی در حرکت: در هنگام راه رفتن با کفش طبی، احساس سبکی بیشتری در پا خواهید داشت و حرکت برای شما آسان میشود. همچنین بالشتک، ضربهگیر و دیگر ویژگی های کفش طبی میتوانند از پا محافظت کنند و راحتی بیشتر را برای پاها فراهم میسازند.
• کمک به بهبود مشکلات پا: کفشهای طبی براساس ساختار طبیعی پا طراحی شدهاند. با کفی و پاشنه مناسب، تعادل فرد حفظ شده و مشکلات و ناهنجاریها برطرف میگردند.
• افزایش گردش خون: پوشیدن کفش طبی با برقراری تعادل و هماهنگی بین پاها و وزن فرد، به افزایش جریان خون در بدن کمک میکند. این ویژگی بهخصوص در افرادی که جریان خون آنها ضعیف بوده و در قسمت تحتانی با مشکل مواجه هستند، بسیار مفید است.
• افزایش تحرک در فرد: اگر بهدلیل وجود مشکلات در پا و کمر، تمایلی به انجام فعالیت ندارید، بهتر است از کفشهای طبی استفاده کنید؛ زیرا ویژگی های کفش طبی باعث میشوند تا مشکلات در پا برطرف شده و بهاسانی بتوانید راه بروید و امورات خود را انجام دهید.
کفش و کفی طبی چگونه تجویز می شود؟
اگر در پاهای خود مشکل یا دردی احساس میکنید، باید به یک متخصص ارتوپدی مراجعه نمایید. پزشک پس از بررسی و معاینات و عکسبرداری از ساختار پا، در صورت لزوم نوع کفی و کفش طبی را برای شما تعیین میکند. همچنین متخصص میتواند با قرار دادن کفی مورد نظر و انجام تصاویر سهبعدی از پاها، به بررسی و انتخاب کفش مناسب طبی پرداخته و به برطرف کردن مشکل پا کمک نماید.
ویژگی های کلیدی کفش طبی مردانه
کفشهای طبی برای پاها راحتی بسیاری را فراهم میکنند و با ایجاد تعادل بین پاها به محافظت و برطرف کردن مشکل در پا میانجامند. برای آقایان کفشهای طبی بیشتر بهصورت کفش مجلسی، چکمه کار یا کتانی مردانه وجود دارند. از ویژگی های کفش طبی مردانه میتوان به موارد زیر اشاره کرد.
• وجود بالشتک: وجود بالشتک اضافه در کفش طبی مردانه باعث میشود تا در هنگام حرکت یا در حالت ایستاده روی پای فرد فشار و ضربهای ایجاد نشود.
• ساپورت قوسدار: وجود قوس داخلی در کفشهای طبی مردانه به تحمل وزن روی پا کمک میکند.
• جعبه پنجه بزرگ: یکی از ویژگی های کفش طبی مردانه وجود فضای بزرگ در جلوی کفش است. در این فضا انگشتان پا بهراحتی حرکت کرده و فشار روی آنها کمتر خواهد بود.
• کفی ضدلغزش: وجود کفیهای ضدلغزش از لغزش پا در داخل کفش جلوگیری میکند.
• قابلیت تنظیم: اغلب کفشهای طبی آقایان برای راحتی بیشتر پا و متناسب بودن آن، بهوسیله بندهایی که روی آن قرار دارند تنظیم میشوند.
• جنس قابل تنفس کفش: برای تنفس و تهویه هوا در کفش، بیشتر کفشهای طبی از جنس چرم تولید میشوند. این امر ضمن گردش هوا، سبب برطرف شدن بوی بد نیز میگردد.
متداول ترین انواع کفش طبی مردانه
از متداولترین کفشهای طبی که بیشتر آقایان از آنها استفاده میکنند، میتوان موارد زیر را نام برد.
• کفش طبی مردانه با جنس چرم
• کفش طبی مردانه اسپرت
• کفش طبی خار پاشنه مردانه
• کفش طبی مردانه پس از جراحی
• کفش ارتوپدی مردانه با پنجههای پهن
• کفش طبی مردانه ضدلغزش
سخن پایانی
اگر کف پای صافی دارید یا در راه رفتن خود دچار مشکل هستید، کفشهای طبی میتوانند راه رفتن را برای شما آسان نمایند. کفش طبی با ساختار خاص و کفیهای مناسب خود موجب میشود تا راه رفتن برای شما راحتتر باشد. افزایش گردش خون در بدن، راحتی در راه رفتن، برطرف کردن درد و از همه مهمتر از بین بردن مشکلات پا از مزایای استفاده از کفش طبی هستند. ویژگی های کفش طبی بسیار زیاد بوده و افراد بدون داشتن هیچ مشکلی نیز میتوانند از کفش طبی استفاده کنند. انواعی متفاوتی از کفش طبی مردانه، زنانه و کودکان در فروشگاه کفش من به فروش میرسند و شما میتوانید برای خرید آن اقدام نمایید.